Sunnuntaiaamuna koitettiin Sinnulin kanssa käydä ettii tiistailta jääneitä jälkiesineitä Paljakantien toisesta suunnasta. Arto, joka oli tehnyt jälet, ei ollut kotona, joten oli vähän hakuammuntaa ettii "pikkukisupehmoa" isosta metästä. Sinna nosti jotain jälkeä (, mikä siis ei ollut tarkoitus), mutta selvästi se ei ollut Arton jälki, sillä se jatkui suoraan paljon syvemmälle mettään. Illalla meillä oli porukalla parempi tuuri, kun Artokin oli mukana ettimässä. Arto löyti kisun, mutta Sinna sai taas sen esineruutu-tyyliin käydä noukkimassa ja taas toi ihan oma-aloitteisesti käteen löytämisen jälkeen. Ei ollut turha reissu, varsinkin kun löydettiin vielä kantarellejakin Kantarellipitsaa, njam..

 

Metästä palatessa Arto otti tiellä noutoa löytyneellä kisupehmolla. Pehmo ois ollu niin kiva, että ekalla noudolla Sinna teki pellolla mahottomat kunniakierrokset ennen kuin toi! Kaksi seuraavaa kertaa meni hyvin.

 

Iltaruualla vielä pitkät seuruutukset ilman välipalkkaa sisällä ja myöhemmin uudet irtorullat testiin, kun ne viimeinkin saatiin aikaiseksi päällystää. Pelittihän nuo. Nyt vaan joka ilta kotirullareeniä, niin kattotaan miten nuo rullat pelittäis perjantain reeneissä. Ne entiset kun on niin liukkaat, ettei ihme, että Sinnan löysästä otteesta aina lipsahtavat ja sitten menee jankkaukseksi..

 

Joku päivä tässä muistui tämmöinenkin asia mieleen (värillä perässä, mikä on tilanne. Vielähän tässä on vajaa pari kuuta tätä vuotta korjata tilanne, jos jokin ei oo edistynyt ):

 

"Sinnan toivelista.. kröhöm.. Tarkoitan tavoitteet ;) vuodelle 2011:

Tottelevaisuus
Intoa tekemiseen. Uusia liikkeitä, erityisesti nouto. Häiriötä. Oma ohjaaminen selkeämmäksi.

Intoa löytynyt. Jäävät ja nouto ainakin tulleet uutuutena joukkoon. Myös hyppy ja eteenlähetys aloitettu (en kylläkään muista aloitettiinko ne jo vuoden 2010 puolella). Oma ohjaaminen ja esim. leikkitaidot on kohentuneet myös molemmilla.

Viesti
Erilaisia maastoja. Pidemmät matkat. Varmuutta ensimmäisenä koiran juoksemiseen molempiin suuntiin. Hiljaa odotellessa.

Maastot on olleet ihan sopivat, suht pitkiä matkojakin (ehkä max. 700 m?) on ollut. Varmuus ekana koirana on edelleen "tuurista" kiinni. Odottelu hiljaa ei onnistu alkureenistä, lopussa paremmin. Viesti on ollut nyt talvitauolla, voisihan sitä vielä juoksuttaa, kun ei lunta ole.. Mutta kivempi olisi porukassa, vinkvink!

Jälki
Erilaiset alustat. Esineilmaisu. Pidemmät jäljet. Oma ohjaaminen paremmaksi (joustoa käsiin ja mahdollisimman vähän häiriötä koiralle ohjaajasta).

Jälessä hypätty aimoloikkaus eteenpäin, kun uskallettiin pidentää jälkeä. Esineilmaisu ollut hyvä, mutta nyt tökkii. Ilmaisee kyllä, mutta jää vain seisomaan tms., kun pitäis mennä maihin. Oma ohjaaminen on luultavasti parantunut, vielä (niin kuin aina) pitää petrata koiran lukutaitoa.

Haku
Irtorullailmaisu. Motivaatio. Kestävyys. Umpipiilot. Erilaiset maastot ja ympäristöt (metsä, raunio, rakennukset, varikko). Hajun tarkennus. Hallintaa keskilinjalle.

Irtorullailu aloitettu ja kotona pelittää, maastossa vaihtelevasti. Motivaatio etsimiseen ollut hyvä. Umpipiiloja ei aivan täysin ole ollut, rauniolla on ollut hankalampiakin piiloja. Erilaisia paikkoja on ollut ja hajun tarkennus on mennyt varmasti eteenpäin. Hallintaa keskilinjalle ollaan jonkun verran saatu.

Esineruutu
Nouto paremmalle mallille, niin päästään esineruutuakin harjoittelemaan enemmän.

Nouto on paremmalla mallilla!

Naruhiihto ja canicross
Pidemmät matkat. Motivaatio juosta ilman jänistä. Kunnon kohotusta (itse kullekin). Ihmisohituksia canicrossiin.

Nää on ollu tauolla. Ensi keväänä viiään luultavasti kuviin, niin sen jälkeen kattoo, miten uskaltaa vejättää.

Näyttelyt
Lähinäyttelyt ja erkkari.

Erkkarissa käytiin meiän "liian rimpulan" tytyn kanssa.. Muutoin näyttelyt jääneet ohjelmistosta. Ajatuksena, että jos joskus (joskusjoskus) ois mahis käyttövalioksi, niin sitten käyään hakemassa tarvittavat kauneustittelit. Muutoin on tuo rakki ihan tarpeeksi kaunis (maailman kaunein <3) ilman titteleitäkin.

Arki
Turha haukkuminen ja piippaus vähemmäksi. Autossa käyttäytyminen kuriin. Suhdetta koiraan entistä paremmaksi. Hyvä johtajuus. Enemmän lenkkeilyä. Sosiaalistaminen jatkuu (koirat, liikenne ym)."

Ääntely vähentynyt, kun muutettiin maalle (ongelman lakaisu maton alle?) Autossa käyttäytyminen samaisesta syystä huonontunut, kun ohikulkijoita on niin vähän. Kylläkään autoille ei enää autosta käsin kiihkoile. Hyvä johtajuus, ikuinen kysymys.. Liikuntaa Sinna saa nykyään enempi, kun kaikki lenkit lähestulkoon on ilman hihnaa lenkkeilyä. Sosiaalistaminen ihmisiin voisi taas olla seuraava teema. Vahtii liikaa vieraiden ihmisten liikehdintää.

 

Eli tänä vuonna vielä: jälkiesineilmaisua, irtorullareenin vienti maastoon, esineruutua vois tehä ja tottista ei ois kun vaan tehhä (ja taas kerran muuallakin kuin kotona).