Sinnan eka mätsäri oli tänään Joensuussa Sinkkolan kentällä. Mätsäreitten alkuun saatiin seurata Josepan palveluskoiranäytöstä. Hienosti toimivia koiria ja hauskoja kommelluksiakin showhun mahtui. Esimerkiksi, kun tervulle heitettiin noutokapula esteen yli, syöksyikin sen noutamaan saksanpaimenkoira

 

 

Ennen kehiä käytiin Sinnan kanssa vähän hakemassa kontaktia rauhallisemmalla paikalla kävelytien varressa. Muutoin ei oltu kyllä Sinnan kanssa harjoiteltu kehää varten. Ei olla harjoiteltu esittämistä tai kehässä kulkemista. Seisomista ja hampaiden katsomista vieraan ihmisen toimestakin vain vähän. Silti Sinna käyttäytyi mätsärissä suurta ylpeyttä omistajissaan herättäen Ei rähissyt, vinkunut eikä juuri hihnassakaan sinkoillut.

 

Alle 9 kk-ikäisten pentukehään Sinna pääsi aluksi 7,5 kuukautisen mustan labbisnartun kanssa.  "Tällä kertaa nuoruus voittaa," oli tuomarin kommentti hänen ojentaessaan punaisen nauhan (erittäin hyvä). Labbis sai sinisen (hyvä). Sinisen saaneet pennut menivät kehään ensiksi, jolloin labbis sijoittui toiseksi Sinnan eli punaisten kehässä oli neljä muuta koiraa: kaksi kultaistanoutajaa, venäjän ajokoira ja sheltti. Sinna ei sijoittunut enää tässä kehässä, mutta sitäkin enemmän mieltä lämmitti tuomarin erityiset kommentit. "Tästä tulee kyllä hieno koira, on niin reipas," sanoi tuomari, kun tuli Sinnan tarkastamaan Lisäksi loppuun tuomari tuli vielä erikseen kehumaan: "Ikäisekseen käyttäytyy tosi hyvin kehässä" Kuulosti kuin tuomarilla olisi ollut vähän anteeksipyytävä ääni, kun ei Sinnalle enempää nauhoja jakanut Tai sitten hän vain muuten ihastui kaikista nuorimpaan Sinnaan, sillä kaikille hän ei todellakaan ollut yhtä mukava, päinvastoin.. Mätsärin jälkeen Sinna sammahti jo autoon ja palkinnoksi saadun herkkutikun syöntikin jäi kesken.

 

Muutamia kuvia kännykällä napsittuna, harmi, kun järkkäri unohtui kotio

 

 

 

 

Ja videonpätkä löytyy: www.youtube.com/watch

 

Seuraavat kolme kuvaa: ©Pilvi H. Kiitos kuvista 

 

 

 

 

Illalla Sinna harjoitteli yksinoloa kioskin pihassa. Kioskin isoista ikkunoista tiirattiin, mitä pentu keksii. Hienostihan se osasi ootella. Kotimatka sujui aika tiiviissä katsekontaktissa ja vierellä kulkemisessa, kun Tiian sylistä tuoksuivat herkkuruuat

 

Sinnan pentukurssi alkoi tällä viikolla. Ensimmäinen kerta oli teoriakerta. Tiia oli töissä, joten Arto osallistui yksin. Aika samoilla linjoilla tuntuivat kouluttajat koulutustavoissaan meidän kanssa olevan Monen kirjava porukka on kurssille tulossa, palveluskoiraroduista Sinnan lisäksi edustettuna on ainakin mali.

 

Sinnalla on nyt uusi panta ja aikuishihna käytössä. Sinnalle sopivaa säädettävää puolikiristävää ei vielä löytynyt, joten ostettiin normipanta ensi hätään.

 

Youtubesta nähtävillä myös Sinnan pentukooste ajalta 7vko-4,5kk: www.youtube.com/watch