Tottiskenttä oli eilen muuttunut eläintarhaksi. Kun Tiia saapui paikalle ekana suoraan töistä, sorsapariskunta lähti vaappumaan pois kentältä ja kentän toisella reunalla oli jänis laiduntamassa! Eilen tottiksessa Sinnalla oli kämppiksenä autohäkissä Riki-porokoirapentu. Sinna oli taas alkuun sitä mieltä, että hän omistaa auton, mutta hetkeksi kun vietiin koirat hihnoissa pois auton luota, niin ei Sinnakaan enää sanonut mitään.

 

Tottiksessa Sinnalle otettiin eteenistumista, luoksetuloa loppuasennon kera, vauhtinoutoa ja iskunoutoa. Eteenistumiset oli tosi napakoita ja tuli hienon lähelle! Pitkän matkan luoksetuloon yhdistettynä törmäsi ensin ja korjasi siitä eteenistumaan, mutta näitäpä ei olla tehtykään aiemmin kuin ehkä kerran. Seuraavaksi vauhtinoutoa eli Sinna istumaan, Tiia heitti kapulan, apuohjaaja Jossu heitti kapulan vielä pidemmälle, tuo-käsky, kun Sinna nappasi kapulaan, Tiia kehui ja lähti lelua heilutellen vastakkaiseen suuntaan juoksemaan. Kun Sinna on lähempänä jess ja lelun heitto. Vau! Mahti vauhti ja kantoi kapulan Tiian kohdalle saakka  Sitten oisi otettu iskunoutoa, jossa Sinna olisi pitänyt iskeä kiinni apuohjaajan pudottamaan kapulaan. "Kuollut kapula" ei Sinnaa kiinnostanut ollenkaan, joten ei jääty jauhamaan tätä. Sen sijaan otettiin yksi onnistunut vauhtinouto vielä loppuun.

 

Tänään Sinna pääsi Tiian mukaan töihin. Aamu aloitettiin tottiskentällä: saalisvietin hakemista luoksetulon loppuasennosta, kontakti perusasennossa, maahan-käsky pitkältä matkaa ja eteenlähetys. Ekassa jutussa Sinna istumaan, Tiia siirtyi Sinnan eteen, etu-käsky, palkka näkyvillä liivin edessä ja lelupalkkaus, kun Sinna patoaa (suu menee kiinni ja keskittyy palkkaan). Tähän asti meni joka toistolla hyvin, mutta lelun saatuaan hylkäsi lelun nopeasti. Sama juttu perusasennossa: Sinna istumaan, Tiia Sinnan vierelle, sivu-käsky ja kun Sinna ottaa kontaktin ja suu menee kiinni, lelu palkka. Samoin tässä hylkäsi lelun nopeasti.. Tän jälkeen Sinna kiinni sähköpylvääseen ja Tiia meni noin viiden metrin päähän ja antoi maahan-käskyn. Nopsaa! Tiia meni palkkaamaan Sinnan maahan ja vapautti. Seuraavaksi n. 10 metrin päähän ja viimeiseksi noin 20 m päähän. Vau, miten hyvä reagointi käskyyn! Viimeiseksi eteenlähetys pisimmältä matkalta kuin koskaan, ehkä noin 80 metriä. Sinna ootti tolpassa kiinni ja katsoi, kun Tiia vei namirasian kentän reunalle. Purkin kohdalle puun oksaan takki roikkumaan merkiksi. Sinna sivulle ja oli tarkoitus pari askelta seurauttaa ennen lähetystä, mutta Sinnapa olisikin singonnut jo suoraan eteen. Eli pyörittiin sitten perusasennossa asteittain kiekka ympäri ja sitten vasta lähetys. Lähti nopsaa, mutta reilun puolen välin jälkeen hieman hidasti vauhtia ja teki pientä kaarrosta, kunnes bongasi takin ja kiihytti loppumatkan palkalle.

 

Tottiskentältä kierrettiin ympäri keskustaa ilmoitustauluja päivittämässä ja tehtiin myös hieman lisälenkkejä. Kilsoja kertyi reilu 15. Hienoa, miten rennosti Sinna talsi menemään keskustassakin ja nyt päästiin ekaa kertaa rennolla meiningillä myös vilkkaan vanhan sillan yli, jossa jalkakäytävät on ikävän kapeat. Koirapuistolla Sinna pääsi leikkimään 10 kk beagleuroksen kanssa.

 

Viilennyshetki sisältäen roiskuttelua

 

 

Löydettiin uudet pitkät ritiläportaat

 

Agilitykoira?

 

Odottelua koulun pihassa

 

 

 

 

Väsy koiruus autossa