Tänään jäi väliin Liperin tokoryhmä. Artolla oli illaksi kouluhommia ja Tiialla oli into kirjoittaa artikkelia viikonlopun leiristä. Ajateltiin myös, ettei Sinnallekaan pahitteeksi ole lepopäivä reissuviikonlopun jälkeen. Ei kyllä sinänsä pennusta näkynyt merkkiäkään, että lepoa tarvitsisi, päin vastoin!

 

Kotipihalla otettiin hieman seuraamista vähän uudella tavalla. Namilla vieden Sinna sivulle perusasentoon, sivu-käsky, nami ja siitä liikkeelle pitäen vasenta namikättä kainalon korkeudella. Vapautus joko seuraamisesta tai perusasennon kautta. Ei kyllä vielä huomattu eroa entisiin suorituksiin olipa se käsi missä hyvänsä. Sinna pitää katsekontaktin aikalailla kasvoissa, eikä Tiia osannut namikädellä ohjata Sinnaa sen lähemmäksi itseään kuin Sinna tavallisestikaan seuraamisessa on. Puuh  Mutta perushyvin se ehdottomasti kuitenkin meni! Mitenhän Tiia vielä oppisi ottamaan ohjeita vastaan samalla, kun tekee

 

Sisällä Arto otti Sinnalle käsittelyharjoituksia kääntäen S:n selälleen eteensä kynsienleikkausasentoon. Lisäksi kokeiltiin viikonlopun anneista hallinta-turhauma-saalis-yhdistelmän harjoitusta. Arto käski Sinnan istumaan ja veti lelun hitaasti pois Sinnalta omaa rintaa kohti (hallinta). Kun Sinnan suu hitaasti meni kiinni (merkki turhaumasta, jossa koira patoaa eli keskittyy), vapautuskäsky Sinnalle ja lelu lähti liikkeelle Arton kädessä ja Sinna sai saalistaa sen kiinni (saalis).  Ko. harjoituksilla on tarkoitus nostattaa koiran viettiä ja niillä voi myöhemmin saada koiran todella haluamaan suorittaa sille annetut tehtävät - koira pakottaa itse itsensä keskittymään ja oikeaan tunnetilaan. Näistä jorinoista lisää tällä viikolla blogiinkin, kunhan keksitään, miten word-tiedoston saisi linkitettyä blogiin?