Eilen tottisteltiin Viinijärvellä Kaisan+Urhon kanssa. Sinnalla oli neljä pätkää: perusasento, eteenistuminen ja luoksetulo, nouto sekä eteenlähetys. Urho oli koko ajan "häiriönä" kentän laidalla tolpassa kiinni. Lisäksi Sinna sai toimia häiriökoirana henkilöryhmässä Urholle. Sinnalta vaadittiin pelkkää kontaktia ko. hommassa, mikä meni vaihtelevasti. 

 

Perusasennot ja käännökset oli teknisesti ihan hyviä, mutta kontakti katkeili. Samoin kontakti katkeili myös eteenistumisessa ja välillä istui vähän liian kauas. Eteenistumisten päätteeksi yksi vauhtiluoksetulo ilman hallintaa, eli Tiia piti koiraa ja Arto hetsasi ja kutsui luokseen noin 20 metrin pätkän ja palkkaus lelulla jalkojen välistä. Eipä ollut vauhdista puutetta

 

Otettiin ekaa kertaa noutokapula mukaan ulkoreeneihin. Aateltiin kokeilla seuraavanlaista vinkkiä, joka ollaan toisten blogeista bongattu: kapulan heitto ja päästetään koira kapulalle, minkä jälkeen vapautuskäsky ja lelu esiin, kun koira nappaa kiinni kapulaan. Sinnalla tämä meni sitten niin, että Sinna nappasi kapulan, juoksi se suussaan Arton luo, mutta ei halunnutkaan vaihtaa kapulaa patukkaan eikä namiin vaan lähti kunniakierrokselle kapulan kanssa ja sen jälkeen vasta tuli tekemään vaihtarin namiin. Toisella kerralla sama juttu. Kapula oli niin uusi juttu ulkona, että se kiinnosti enemmän kuin patukka. Mutta hyvinhän tuo kapulaan kiinni nappasi ja kapulaa kantoi  Eikä jäänyt sitä minnekään jäytämään.

 

Eteenlähetykset tehtiin samoin kuin torstaina ja näissä ei onkelmia. Vauhtia ja intoa riittää. Ekalla kerralla Arto "houkutteli" kontaktin ennen kuin lähetti ja tokalla kerralla odotettiin Sinnan oma-aloitteinen kontakti, josta suoraan eteenlähetys.

 

Tänään aamulenkillä oli tarkoitus mennä lammasaitauksen ohi pitkospuupolulle, mutta kun oltiin aitauksesta ohi menossa, niin sieltä juoksivat tervu ja vanha tuttu ajokoiran ja saksanpaimenkoiran sekoitus Piki Sinnaa moikkaamaan (joo, tuo aitauksen portti on aika heikkoa tekoa ). Tervu tuli vaihtamaan tuttavallisesti Sinnan kanssa neniä, kun taas Piki jäi aitauksen portille notkumaan. Koirien omistajat huusivat, että päästää Sinnakin irti leikkimään. Tiia vähän epäröi, kun 3-4-vuotiaalla Piki-nartulla ja Sinnalla ei Sinnan "aikuistuttua" ole oikein kemiat enää käyneet yhteen. No, päädyttiin joka tapauksessa mekin aitaukselle, missä heti alkuun Piki halusi näyttää Sinnalle, kuka aitauksella määrää. Oltiin siis vähän liian ahtaasti portilla, jonne Piki tuli Tiiaa moikkaamaan ja Sinna oli edelleen Tiian jaloissa pyörimässä, vaikka olikin jo irti. Siinä syntyi sitten pieni tilanne, jossa Sinna kyllä heti tajusi alistua vanhemmalleen. Tervun omistaja kuitenkin katsoi tilanteen vaativan väliintuloa ja meni koirien väliin seisomaan ja murina loppui siihen. Alkutapauksen johdosta Sinna pysytteli kaukana Pikistä ja hengaili lähinnä ihmisten luona, etenkin se tuntui tykästyneen kuin silmänräpäyksessä "pelastajaansa", joka oli siis ennalta vieras mies. Käveltyämme aitausta koko porukalla ympäri koirat sulassa sovussa mukana juosten halusivat Sinna ja 1,5 v Lyyti-tervunarttu ruveta leikkimään. Siinä vaiheessa Pikin omistaja otti Pikin hihnaan, kun vaikutti, ettei se olisi oikein hyväksynyt toisten leikkiä.

 

Alkuillasta meille saapui talo täyteen porukkaa juhlimaan Arton fysioterapeutiksi valmistumista Sinna oli tosi rentona 14 hengen porukassa, välillä kävi hakemassa rapsutuksia ja välillä makoili puoliunessa. Kun vieraat olivat lähdössä, siirtyi se eteiseen rauhassa pötköttämään. Ja väsynyttä koiraa on edelleen.

 

p.s. Sinnaa on tänään ja eilen aika lailla hajut kiinnostaneet normaalia enempi. Ja reilun kuukauden verran on ollut jo karvanlähtöä. Eli varmaankin juoksut tuloillaan.

 

p.p.s. Nyt on parin päivän ajan lisätty Nutrolin-öljyä Sinnan ruokaan. Katsotaan, miten vaikuttaa vai vaikuttaako, esim. hilseeseen (, joka siis varmaan johtuu pakkasesta ja karvanlähdöstä).