Tänään tottisteltiin Joensuussa Josepan reeneissä. Aiheina oli kontakti ja ohitukset. Kontaktia reenailtiin muutamilla eri tavoilla, joista osaa ei oltukaan vielä kokeiltu, kuultu kyllä oltiin. Kontaktiharjoitteita olivat: 1. Palkkaus katsekontaktista, kun koira istuu/seisoo ohjaajan edessä, 2. Polvelle nyrkin sisällä nami, jonka koira saa vasta, kun pyytämättä ottaa katsekontaktin, 3. Kengän päälle nami, jonka koira saa ottaa vasta katsekontaktista ja 4. Katsekontakti perusasennosta.

 

Kontaktia jatkettiin ohitusharjoitusten muodossa. Ringissä pujoteltiin muut koirakot ja oltiin itse ohitettavina. Sinna sai taas kontaktistaan paljon kehuja, mutta on se parempiinkin suorituksiin pystynyt  Tiiasta on vain niin vaikeaa palkata Sinna vauhdista! Kontakti nimittäin yleensä katkeaa siihen paikkaan, kun Sinna saa namin.. Tämä näkyy myös alla olevasta videosta. Videota analysoitaessa nähtiin myös, että Tiian oma kävely sotkeutuu aina namia antaessa, ehkäpä siinä syy kontaktin menetykseen Lisäksi räntäsade vähän lannisti ihmismielen reenitunnelmaa, muttei onneksi Sinnan. Ihme kyllä, paikalle oli kehnosta kelistä huolimatta saapunut kahdeksan koirakkoa.

  

 

Laitettiin tilaukseen Sinnalle pieni pussi Acanaa, josko se sopisi Sinnan massulle paremmin kuin ProFormance. Nykyään Sinnalla on kyllä ollut massu huomattavasti parempana ja ruokakin on maistunut ihan toisella lailla Oiskohan vaikuttanut myös se, että joka toinen tai kolmas ilta Sinna on saanut raksujen kanssa myös lihaa.

 

Parina iltana ollaan iltasaduksi katsottu Ceasar Millanin Koirakuiskaaja-sarjaa. Siinä on kyllä aatemaailma kohdallaan! Hieman ärsyttää toki show-meininki, jota aina tosi-tv-sarjoihin tulee tunkea  Pikkuisen vain mietityttää, miten mahtaa Ceasar suhtautua rauhoittaviin signaaleihin? Hän nimittäin huomioi koiraa vain silloin, kun se on rauhallinen, eikä esimerkiksi, jos se läähättää levottomasti. Mutta kun sitten taas toisaalta rauhoittavien signaalien puolestapuhujat perustelevat, että koiraa tulisi vahvistaa puhumaan koirien kieltä eli esimerkiksi käyttämään rauhoittavia signaaleja, joihin vaikkapa läähätyskin taisi kuulua. On se kinkkistä puuhaa tuo koiran lukeminen