Eilen Sinnalla oli lepopäivä reenailussa. Pikkuisen Arto otti illalla kotona istumista ja maahanmenoa ja niistä vapauttamista. Istumassa pysyminen on "varmaa", myös maassa Sinna pysyy vapauttamiseen saakka, kunhan ensin vain maahan menee.. Vire täytyy olla kohallaan, jotta maahan-käsky käsi-avulla menee perille.

 

Tänä aamuna eilinen huiliminen näkyi riehakkaana aamulenkkinä! No hyvä, että virtaa oli kertynyt, sillä tänään osallistuttiin ensimmäistä kertaa Josepan tokoryhmään!

 

Vaikka kyseessä on "hyvät tavat" -ryhmä, ei siellä agressiivisia tai muutenkaan huonosti käyttäytyviä koiria näkynyt. Sinnan pienryhmässä oli australianpaimenkoira, rotweiler ja sekarotuinen. Kouluttajana ko. pienryhmässä oli liperiläinen aussien kasvattaja. Tämän kerran aiheena oli kertailua.. Sinnallehan tämä oli tosin eka kerta.. Tehtiin erilaisia ohituksia, muiden koirakoiden kiertämistä, seuraamista ja istumista. Sinnalla meni ohitukset tosi kivasti! Myös seuraaminen meni mukavasti. Kun vuorossa oli liikkeestä istuminen, helpotettiin Sinnan kanssa pysähtymällä itsekin ja vaatimalla sen jälkeen istuminen, jonka jälkeen vapautus. Ko. liike tehtiin vain kerran, sillä Sinna oli juuri sitä ennen osoittanut jo keskittymisen herpaantumista, kuten alla olevasta videosta näkee.. Tuo keskittymisen herpaantuminen tuossa mittakaavassa oli kyllä uutta, mutta tietysti pikkuhauvalle ymmärrettävää. Koska istuminen saatiin vielä kuitenkin tsempattua hyvin läpi, vietiin pikkukoiruli iloisesti juosten autoon lepäilemään. Itse jäätiin katsomaan reenit loppuun. Muut koirakot tekivät vielä (liikkeestä) maahanmenoa ja luoksetulot.

 

Mukavalla ryhmälle ja ohjaukselle vaikutti! Harmi, että päästään käymään tässä ryhmässä vain pari kertaa, sillä sen jälkeen alkaa toivottavasti Pohjois-Karjalan Pelastuskoirien hakureenit pyörimään samaan aikaan Ylämyllyllä.