Perjantaina lähdettiin uuden vuoden viettoon kavereitten kanssa mökkireissun merkeissä ihan täällä Liperissä. Suunnattiin keskelle korpea, missä vuodenvaihde vierähti "vanhan ajan malliin" ilman juoksevaa vettä ja tällä kertaa myös ilman sähköjä.. Kätevästi juuri ennen poislähtöä huomattiin, että kyllä se sittenkin oli poksahtanut sulake eikä sähkökatko, joka sähköt oli katkaissut juuri mökille saapuessamme Olihan tuota asiaa toki tarkasteltu jo perjantaina, muttamutta

 

Ensi töiksemme mökille saavuttua lähdettiin lenkille poistamaan Sinnalta extrahöyryt. Lopppulenkistä ennen kuutta alkoi vaimea ilotulitteiden pokse jo kuulumaan, mutta ei Sinna niihin reagoinut. Loppuilta Sinnalla meni luun parissa ja rapsutuksista nauttien sekä unipööpöillessä Oltiin näköjään sitten niin korpeen "eksytty", ettei Sinnan paukkuarkuus oikein tullut testattua, kun tulitus kuului niin vaimeana järven toiselta puolen. Varmuuden vuoksi ei kuitenkaan perjantain aikana Sinnaa päästetty juoksentelemaan. Omien rakettien ammunnan ajankin Sinna oli sisällä, tosin meiän pamakkeet oli vain rutisevia roomalaisia.. Lauantaina Sinna pääsi sitten itsekseenkin tutkailemaan ympäristöä ja olihan tuota ylimääräistä virtaakin jo kertynyt, mikä näkyi sitten porukan herättelevinä haukkusarjoina Tosin Jyrki sai vähän toisenlaisen herätyksen, kun Sinnan pää ilmestyi tyynylle nassuttamaan luuta Kivasti Sinna suhtautui mökillä olevaan porukkaan, joista osa oli tuttuja ja osa vähemmän tuttuja Sinnalle entuudestaan. Menipä tuo koiruus yölläkin välillä Reiman ja Jyrkin patjoille nukkumaan, kun Tiian ja Arton seura alkoi ilmeisesti tympimään 

 

Vuoden 2011 tavoitteet:

 

Tottelevaisuus

Intoa tekemiseen. Uusia liikkeitä, erityisesti nouto. Häiriötä. Oma ohjaaminen selkeämmäksi.

 

Viesti

Erilaisia maastoja. Pidemmät matkat. Varmuutta ensimmäisenä koiran juoksemiseen molempiin suuntiin. Hiljaa odotellessa.

 

Jälki

Erilaiset alustat. Esineilmaisu. Pidemmät jäljet. Oma ohjaaminen paremmaksi (joustoa käsiin ja mahdollisimman vähän häiriötä koiralle ohjaajasta).

 

Haku

Irtorullailmaisu. Motivaatio. Kestävyys. Umpipiilot. Erilaiset maastot ja ympäristöt (metsä, raunio, rakennukset, varikko). Hajun tarkennus. Hallintaa keskilinjalle.

 

Esineruutu

Kun saadaan nouto paremmalle mallille, voidaan harjoitella tätäkin enemmän.

 

Naruhiihto ja canicross

Pidemmät matkat. Motivaatio juosta ilman jänistä. Kunnon kohotusta (itse kullekin). Ihmisohituksia canicrossiin.

 

Näyttelyt

Lähinäyttelyt ja erkkari.

 

Arki

Turha haukkuminen ja piippaus vähemmäksi. Autossa käyttäytyminen kuriin. Suhdetta koiraan entistä paremmaksi. Hyvä johtajuus. Enemmän lenkkeilyä. Sosiaalistaminen jatkuu (koirat, liikenne ym).