Viikonloppu vietettiin Joensuun Seudun Palveluskoirayhdistyksen hakuleirillä Rääkkylässä. Leirillä mukana oli 10-15 koirakkoa, jotka jaettiin leirin alkuun kahteen ryhmään. Sinnan ryhmässä oli käyttölinjainen Sirrak-saksanpaimenkoirauros, Saku-bordercollieuros, Jesse-australianpaimenkoirauros, käyttölinjainen Hyrrä-tervu-uros, Moto-grotsku-uros ja käyttölinjainen 5 kuukauden ikäinen Hinni-labradorinarttu. Sinnan ryhmän ohjaajana toimi Seikkailijan kennelin kasvattaja Tiina Ridvall, jonka mukana oli kaksi saksanpaimenkoiranarttua. Toisen ryhmän ohjaajana toimi Ritva Kirjavainen. Tiia ja Arto tekivät viikonlopulle keskinäisen jaon, jonka mukaan Arto ohjasi hakuilut ja Tiia tottikset. Perjantai-ilta aloitettiin kevyesti lyhyellä yksilötottiksella. Sinnalla osio sisälsi leikkiä ja luoksetulon.

 

Sateinen lauantai kului metsässä, jossa aikaa vierähtikin useampi tunti kahteen otteeseen. Koirilla oli onneksi leporauha autoissa. Sinna pääsi hakumetsään toimimaan pariin eri otteeseen. Pari haamua (, joista ensimmäinen Tiia ja toinen vieras ihminen), viuhka (vieras ihminen) ja peräänjuoksu (Tiia). Toisella kerralla pari viuhkaa (vieraat ihmiset) ja peräänjuoksu (Tiia). Hyvin Sinna keskilinjalta irtosi ja jaksoi itsenäisesti ja sinnikkäästi etsiä, vaikkei haamuja heti löytänytkään. Kuitenkin maalimiehille Sinna meni hyvinhyvin mielistellen. Tästä päädyimme käyttämään sunnuntain hakumetsässä harjoitusta, jossa palkataan vain koiran aktiivisuudesta, eikä vahingossa väärästä mielentilasta, esim. mielistelystä. Harjoituksessa ihmisiä nakinpaloineen oli metsässä keskilinjan molemminpuolin muutaman metrin päässä toisistaan. Kun Sinna itse otti vieraaseen ihmiseen kontaktia, lähti ihminen nakinpalojen kanssa liikkeelle ja Sinna sai "saalistaa" namit kädestä kehujen kera. Hetken päästä ihminen passivoitui ja seuraavasta oma-alotteisesta ihmiskontaktista uusi ihminen aktivoitui palkkaamaan Sinnaa. Tällä harjoituksella ja varsinaisilla hakuharjoituksilla Sinnalle tuttujen ihmisten kanssa jatketaan Sinnan kanssa 1-2 kk. Tällä tavalla Sinna saa siis aikaa kasvaa henkisesti lisää, mutta saa silti treeniäkin. Näin ollen ei mennä Popekon hakuiluun tiistaina, vaan jatketaan Josepan tottiksessa tiistaisin. Tällä hetkellä myös näyttää, että Sinnasta tulisi parempi rullakoira kuin haukulla ilmaisija. 

 

Lauantaina tehtiin myös pieni esineruudun alkeiden harjoitus Sinnalle. Sinna sai maassa makaavista esineistä valita mieleisiään ja se palkattiin kontaktista esineeseen. Tiia oli vähän ulalla palkkaamisesta ja namitkin juuttuivat pussin pohjalle

 

Lauantain tottiksessa oli tarkoitus ottaa Sinnan kanssa imutusta. Suunnitelma muuttui, sillä Tiinan nähdessä Sinnan kontaktin ja tämän hetkisen seuraamisen tilan, oli hän sitä mieltä, ettei tämä koiruli imutusta enää tarvitse. Sinna on mennyt taidoissaan jo imutuksen ohi ja kontakti on hyvä Nyt vain haetaan vielä paikkaa seuraamisessa lähemmäksi jalkaa. Yritetään tätä niin, että vasen käsi nameineen on alkuun kainalon korkeudella ja sillä pyritään ohjaamaan Sinna oikealle kohdalle. Katsotaan, miten käy!

 

Viikonloppu oli hyvin avartava. Enemmän oppivat Tiia ja Arto kuin Sinna Tämä näkyi myös sunnuntai-illan väsymysasteessa: kotiin kun päästiin, kaatuivat Arto ja Tiia sänkyyn, kun taas Sinna nappasi kotona odottaneen vinkuwuban käsittelyynsä Hakuilu tuli aika hyvin tutuksi ja tuli myös nähtyä eri tasoisia koiria ja ratkaisumalleja, joilla puuttua erilaisiin ongelmiin. Kouluttaja oli asiantunteva ja kannustava. Hän painotti sitä, kuinka eri koirien kanssa tulee toimia eri tavalla. Ohjatessaan hän pyrki lukemaan kutakin koiraa ja löytämään ratkaisut juuri tälle koiralle, eikä esim. antanut vain niitä keinoja, jotka hänen koirillaan ovat toimineet. Hieno viikonloppu ja kiva ja hauska porukka! Mennään leirille kyllä toistekin Hienoa oli myös päästä maalimiehiksi ja nähdä koiran työskentelyä niin aitiopaikoilta! Harmi, kun ei tullut kuvailtua, mutta toisaalta ilman kameraa pääsi keskittymään paremmin tekemiseen ja oppimiseen.

 

Viikonlopusta luvassa tarkemmat muistiinpanot myös blogiin, kunhan kirjoitella jaksetaan. Ko. muistiinpanot mentiin nimittäin lupaamaan myös muille osallistujille