Sinna JÄLJESTI (touhu voitiin siis oikeasti laskea jäljestämiseksi ) tänään kahteen eri kertaan. Eka jälki oli 50 metriä pitkä suora ja toinen vajaa 45 metrinen suora. Ekassa jälessä Sinna touhotti vähän liikaa ensimmäiset metrit, vaikka Tiia jarruttelikin perässä. Sillä jäi muutama pullapala noukkimatta, minkä vuoksi kierähti kerran tai pari ympäri. Sinna pääsi kuitenkin pian oikean tekemisen makuun ja loppu jälki meni keskittyneen rauhallisesti ilman mitään kommervenkkejä

 

Toinen jälki meni alusta saakka hienon keskittyneesti. Ihana nuuskutuksen tuhina vaan kuului Ja häntäkään ei heilunut, mikä siis saattaisi olla merkki hienosta keskittymisestä. Tällä jälellä oli hieman haastaviakin kohtia, kun heinä oli laskostunut useasta kohdasta. Mutta eipä tuo haitannut! Toisten koirien kova jatkuva haukku keskeytti kerran sekunniksi etenemisen ja pää nousi ylös, mutta itsenäisesti ilman Arton apua teki kuitenkin ratkaisun jatkaa jäljestämistä

  

 

Viikonlopusta jäi kyllä voittajafiilis Sinnan käytöksessä oli näkyvillä NIIIIN suuri muutos, ja kai sitä muutosta tapahtui ohjaajissakin Tästä jatketaan nyt vuoden verran näillä eväillä ja ensi kesänä ehkä sitten uudelleen leirille. Jälki vaikuttaa mukavalta lajilta, kun sitä on niin helppo tehdä - voi lähteä tuosta noin vaan, toisin kuin vaikkapa haku. Sinna sai kehuja Vesaltakin, on kuulemma avoin ja keskittynyt tapaus, joka oppi viikonloppuna jäljestämään Aiemmin Kuosmasten koulutuksissa ei kuulemma pitkäkarvoja ole ollut, mutta lyhytkarva holskuja kyllä.

 

Opittua:

- Jäljestäminen ja jäljellä kulkeminen ovat eri asioita.

- Jälkeä kannattaa alkuun tehdä myötätuuleen, jotta ilmavainu ei astu kuvioihin, vaan nenä pysyy kunnolla maassa. Jos jälki kulkee vastatuuleen, kannattaa namia käyttää enemmän, jotta nenä pysyy paremman maassa.

- Eteneminen stopataan, jos nenu nousee maasta ja jatketaan heti, kun nenä painuu takaisin maahan.

- Liinaa ei turhaan vatvota käsissä, koska se antaa koiralle ylimääräisiä viestejä liinaa pitkin.

- Jos koira pyörähtää jäljellä ympäri, odotellaan, että koira jatkaa jäljestämistä oikeaan suuntaan. Ohjaaja seisoo "esteenä", ettei koira pääse takaisin päin jäljellä ja liinaakin voi käyttää apuna, jos koira yrittää ohi.

 

p.s. Arto otti muutamat vautsivau-maahanmenot kotona Tuntuu, että nykyään käsky toimii jo tehokkaammin kuin käsiapu, jess!