Sinnalla oli siis tänään eläinfysioterapeutilla käynti. Namien avulla Sinna saatiin pidettyä suurimman osan aikaa pötkötellen tai muuten rauhallisesti viltillä, mutta loppua kohden koiruli alkoi tylsistyä ja olisi kovasti ehdotellut jo ulos menoa. Myös kipeiden kohtien löytyminen sai Sinnan välillä liikehtimään.

 

Jumit löytyivät suorista selkälihaksista lapojen takaa ja lannerangasta. Kun kysyttiin, niin hieman (puolisen kiloa) saisi Sinnukka myös pudottaa painoa Selkä ja reidet ovat ihan kivasti saaneet kuitenkin myös lihasta. Näyttelytuomarin kommentti löysistä välikämmenistä ei fyssarin silmiin vaikuttanut huolestuttavalta, mutta esim. hangessa tarpominen vahvistaa myös ranteita.

 

Saatuja vinkkejä/ohjeita:

- hyvät alku- (hitaammasta kovempaan) ja loppuverryttelyt (kovemmasta hitaampaan) (10-15 min) asteittain + namilla pyöräytyksiä ympäri molempiin suuntiin

- venyttelyt namilla parin tunnin kuluttua reeneistä (kuono rintaan, nenu etujalkojen väliin, nenu kylkeen kroppa suorana, nenua varovasti ylös + ilman namia jalka eteen&taakse&koukussa sivulle&eteen ristiin sekä koiran hypäyttäminen etutassut vasten omaa rintaa, mistä kädet ristissä varovainen veto koiran lapojen alta itseä kohti)

- back on track päälle öisin (8h) 2-3 viikon kuurina, jonka jälkeen viikon tauko

- hierontaa 2-3 kertaa viikossa 45 min/kerta

- b-vitamiinilisää ruokaan kuurina lihasongelmiin

- ruokakupin voisi nostaa ylemmäs lattian rajasta

- Sinnan voisi ruokkia kaksi kertaa päivässä ja päivittäistä ruokamäärää hieman pienentää nykyisestä