Tänään oli Sinnan eka pentukurssin käytännön kerta. Sinna puhkui ja puhisi hurjan paljon ylimääräistä potkua autossa ennen reenipaikalle menoa, hyöri ja haukkui  Sama jatkui vielä parkkiksella. Onneksi reenien alkuun oli aikaa vielä puolisen tuntia, joten kerettiin purkaa liikoja höyryjä narupallolla ja kontaktiharjoituksilla parkkiksella. Heti oli Sinna ideassa mukana ja muu ympäriltä unohtui! 

 

Pentukurssilla oli osanottajia 16 koirakkoa + samalla kentällä näyttelyharjoituksien koirakot. Onneksi kurssin ohjaajia oli paikalla neljä, joten pentukurssilaiset saatiin jaettua neljään pienryhmään ja jokaiselle ryhmälle riitti oma ohjaaja. Sinnan pienryhmässä oli mali, berni ja suomenajokoira. Oli muuten tuo ajokoira ikäisekseen jo aikamoinen "tokovalio" Ei olla aikaisemmin nähty ajokoiran tottelevan sivu-käskyä ja seuraavan noin nätisti Ohjaajana meidän ryhmässä oli parikymmentä vuotta koirakokemusta omaava kahden groendendalin omistaja, joka kertoi käyneensä läpi sekä ajan, jolloin koirat koulutettiin pelkästään kovalla kädellä, että ajan, jolloin vallalla oli todella pehmeä linja. Nykyään hän kannattaa sopivaa sekoitusta edellämainituista tyyleistä, ja samalla linjalla ollaan myökin Ohjaaja muisti Sinnan jo viime viikon mätsäristä

 

Ekalla kerralla reenattiin seuraavia asioita: kontakti, luoksepäästävyys, seuraaminen, luoksetulo ja rauhoittuminen ja kontaktin säilyttäminen lähellä toisia ryhmäläisiä. Luoksepäästävyysharjoitus, jossa ohjaaja tuli moikkaamaan Sinnaa meni myös hyvin. Ohjaaja kehui Sinnaa, kun se ei pelkää ja on ihanan reipas Kontakti meni ihan kivasti. Seuraamiseen saatiin lisävinkkiä: namikäsi alas, hihna koiran puoleiseen käteen ja voitaisiin alkaa harjoitella istumista aina pysähdyttäessä. Kontaktista ja seuraamisesta pientä pätkää seuraavalla videolla. Parhaat palat eivät ehkä osuneet kuvaan  Videon alussa pätkää parkkikselta ennen koulutusta.