Oltiin perjantaista sunnuntaihin mökillä Enossa. Kun tultiin, meitä odottivat Nella-nöffi ja Viivi-kultsu metelin kanssa sisälle pystytetyn portin takana. Sinänsä ihan hyvä, että heti alkuun pitivät sen verran ääntä, ettei Sinna myöhemminkään uskaltautunut portille toisia härnäämään Välillä portin takana oli Nella ja välillä Sinna ja tällä tavoin joulu meni mukavan rauhallisesti. Ulkona Nella ja Sinna pääsivät leikkimäänkin, eikä siellä tyttöjen välillä ollut mitään huonoa fiilistä. Viivin kanssa Sinna sai olla ilman portteja tai vahtimista sisällä ja ulkona. Lauantaina Nellan lähdettyä Sinna vahti ja keksi muuta kiusaa paljon enempi. Ehkä se ei Nellan aikana uskaltanut kauheasti riehua. Viikonlopun saldona olikin sitten rei'itetty lapanen, sukka ja muutama pelikortti Onneksi metän keskellä sentään pystyi laittamaan neidin pihalle riekkumaan, jos meno kävi sisällä "sietämättömäksi".. Pikkuisen tottista otettiin joka päivä. Nameina oli ihan vaan omat raksut paremman puutteessa. Mutta näyttivät kelpaavan, ilmeisesti tylsyys ja tekemisen tarve olivat sen verran kasvaneet, että tottis kiinnosti Sunnuntaina käytiin Arton äitillä vieraisilla ja Sinnan levottomuus jatkui osin sielläkin, mahotonta volinaa välillä

 

Sunnuntaina kotiin tultua otettiin jälkiesineet. Tällä kertaa vain kolme esinettä, yksi makkarissa, yksi keittiössä ja yksi olkkarissa. Näköyhteyttä kepiltä toiselle ei ollut. Aateltiin, josko näin Sinnasta touhussa olisi enempi "järkeä", kun ei suoraan olisi kiikarissa jo seuraava etappi. Maahanmenot ekalla ja vipolla kepillä purkkeineen olivatkin onnistuneen nopeita, mutta keskimmäinen keppi kannen päällä vei kyllä aikaa, kun Sinna taivasteli omiaan - ja keittiön pöydällä olleita nakin rippeitä..

 

Tänään oli iloinen yllätys päästä tottistelemaan hyvässä seurassa Otettiin pienet tottistelut Liperin koulukeskuksen parkissa Kaisan ja Urho-mudin ja Oili-porokoiran kanssa. Sinnalla oli kolme pätkää: ekaksi leikkiä patukalla Urhon tottiksen aikana, sitten perusasentoa muiden koirien ollessa autossa ja viimeiseksi istumisia ja maahanmenoja Urhon ollessa kiinni auton vetokoukussa. Sinna odotteli väliajat parkkiksen tolpassa, sillä Artolla oli poikien saunailta. Aika kivasti pysyi Sinna hiljaa odottamassa, mikäli Tiia oli lähellä ja namitti välillä. Mutta kun Tiia siirtyi kauemmaksi alkoi myös haukku Leikki Urhon tottistellessa vieressä sujui ilman onkelmia Perusasentoreenikin meni ihan mukavasti, kontakti tosin vähän katkeili. Sinnan liian edessä olevasta perusasennosta tuli puhetta myös: ei kun vaan ohjaus ja palkkaa taaemmas niin eiköhän se siitä! Istumiset ja maahanmenot häiriössä menivät suht näppärästi, välillä Sinnan katse karkasi viereiseen Urhoon, mutta kyllä myö välillä aika lähelläkin oltiin! Joten hyvä! Tiia vaan muistaisi palkata maahan, niin ei Sinnakaan ennakoisi vapautuksissa..

 

Tottistelun jälkeen Urho ja Sinna pääsivät viereiselle auraamattomalle urheilukentälle hillumaan. Hieman tuli sopivan mietoa äänireeniäkin, kun viereisellä jääkiekkokaukalolla pojat laukoivat kiekkoa. Ei reakointia. Kotiin kun päästiin, alkoi Liperissä näemmä jo uuden vuoden vietto tulituksesta päätellen. Pariin ekaan Sinna vastasi suht "rennolla" haukulla, mutta jälkimmäisiin ei reaktiota. Hyvä alku viikonloppua ajatellen!